Cel mai bun televizor

cel mai bun televizor

Ghidul de cumpărare a televizoarelor: 9 lucruri pe care trebuie să le știți

Folosiți acest ghid de cumpărare a televizoarelor pentru a obține televizorul potrivit pentru așteptările și bugetul dumneavoastră.

Dacă sunteți în căutarea unui televizor nou și vă simțiți puțin copleșit, am pregătit acest ghid de cumpărare a televizorului pentru a vă ajuta să faceți alegerea potrivită.

Recomandări televizoare 2022

Sunt multe de luat în considerare atunci când cumpărați un televizor bun în 2022. Există o selecție uriașă de tehnologii, caracteristici și funcționalități diferite pe care trebuie să le înțelegi, ca să nu mai vorbim de o mulțime de acronime pe care trebuie să le înțelegi și tu.

Achiziționarea unui televizor este adesea o achiziție considerabilă, așa că doriți să fiți sigur că puneți banii câștigați cu greu în spatele a ceva care va dura. Datorită lecțiilor învățate din sute de recenzii, ghiduri și explicații tehnice, avem cunoștințele necesare pentru a vă ghida prin sălbăticia cumpărăturilor de televizoare.

Fie că sunteți în căutarea unor sfaturi simple de cumpărături sau că aveți nevoie să știți care sunt caracteristicile cele mai importante, am adunat toate sfaturile noastre într-un singur loc pentru a răspunde la cele mai frecvente întrebări legate de achiziționarea unui televizor inteligent.

Dacă sunteți gata să aflați ce este HDR-ul din HDMI sau dacă doriți doar să primiți sfaturi de top pentru a alege cel mai bun televizor pentru dumneavoastră, continuați să citiți pentru ghidul nostru complet de cumpărare a televizoarelor.

Sfaturi rapide din ghidul de cumpărare a televizorului

Dacă vă grăbiți, iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra un televizor. Explicăm fiecare dintre aceste puncte mai detaliat în ghidul nostru de cumpărare a televizoarelor de mai jos:

  • Nu cumpărați un televizor cu o rezoluție mai mică de 4K. Evitați televizoarele full HD sau 1080p, cu excepția cazului în care căutați un al doilea (sau al treilea) televizor. Și chiar și atunci, gândiți-vă dacă vă puteți întinde bugetul până la 4K.
  • Puteți sări peste televizoarele 8K (deocamdată). Televizoarele 8K sunt super scumpe, iar filmele și emisiunile 8K nu sunt încă disponibile.
  • Așteptați-vă să plătiți aproximativ 500 de dolari pentru un televizor 4K de 55 de inci cu buget bun. Și cel puțin 900 de dolari pentru un model de 65 de inci. Modelele cu o imagine mai bună, difuzoare îmbunătățite și funcții de ultimă generație vor costa mai mult.
  • Căutați o rată de reîmprospătare de 60 Hz sau 120 Hz: Când vine vorba de ratele de reîmprospătare, 60 Hz este bun, dar 120 Hz este mai bun. O rată de reîmprospătare mai mare oferă o mișcare mai fluidă pentru orice, de la filme și emisiuni, la sporturi în direct și jocuri.
  • Căutați un set compatibil HDR: Acesta oferă culori mai realiste și un contrast mai bun. Luați în considerare, de preferință, un televizor care acceptă formatele mai avansate, și anume HDR10+ sau Dolby Vision. Unele le vor suporta pe ambele.
  • Televizoarele OLED arată mult mai bine decât majoritatea televizoarelor LCD: Dar televizoarele QLED de la Samsung, Vizio și TCL reprezintă o soluție de mijloc accesibilă.
  • Căutați cel puțin patru porturi HDMI. Și optați pentru cel mai nou format HDMI 2.1, dacă puteți.
  • Planificați să cumpărați un soundbar. Difuzoarele televizoarelor sunt mai proaste în zilele noastre, deoarece ecranele sunt mai subțiri.
  • Evitați garanțiile extinse. Este posibil ca societatea emitentă a cardului dvs. de credit să ofere deja protecție la cumpărare.

Dimensiunea ecranului: Găsirea punctului ideal

Indiferent dacă sunteți în căutarea unui televizor de bază sau de înaltă performanță, cel mai important factor în decizia dumneavoastră va fi probabil dimensiunea ecranului. Luați în considerare numărul de persoane din familie care se uită de obicei la televizor în același timp și locul în care vă veți amplasa noul televizor. Apoi alegeți cea mai mare dimensiune a ecranului care se va potrivi confortabil în acel spațiu – și în bugetul dvs. În prezent, în ceea ce privește prețul, performanța și camera de zi tipică, punctul ideal se situează între 55 și 65 de inci.

Dimensiunea ecranului depinde, de asemenea, de cât de aproape stați de televizor. Practic, dacă puteți vedea pixelii individuali ai ecranului, înseamnă că sunteți prea aproape. O bună regulă de bază este că ar trebui să stați la o distanță de televizor care să fie de trei ori mai mare decât înălțimea ecranului pentru HD și de doar 1,5 ori mai mare decât înălțimea ecranului pentru 4K Ultra HD. Cu alte cuvinte, puteți sta de două ori mai aproape de un televizor 4K UHD.

Rata de reîmprospătare: Mai rapidă este mai bine

Rata de reîmprospătare, exprimată în hertzi (Hz), descrie de câte ori pe secundă este reîmprospătată o imagine pe ecran. Rata standard de reîmprospătare este de 60 de ori pe secundă, sau 60 Hz. Cu toate acestea, în scenele cu obiecte care se mișcă rapid, o rată de reîmprospătare de 60 Hz poate face ca imaginea să pară neclară sau tremurătoare, în special pe televizoarele HD LCD. Astfel, pentru a crea o imagine mai solidă, producătorii au dublat rata de reîmprospătare la 120 Hz (și, în unele cazuri, până la 240 Hz).

Unele modele noi se laudă cu suportul High-Frame Rate (HFR), ceea ce înseamnă că au atât o rată de reîmprospătare mai mare, cât și suport suplimentar pentru conținut cu rate de cadre mai mari de 60 Hz. Conținutul HFR va proveni atât din filme, cât și din transmisiuni în direct, iar HFR va fi deosebit de bun pentru sporturile în direct, așa că este cu siguranță o caracteristică de urmărit.